COMUNICAT DE PRESĂ – Lansarea programului de formare profesională în cadrul proiectului” The Other Side of the Story: Perpetrators in Change”

UBB Radio

Martie, 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea programului de formare profesională în cadrul proiectului” The Other Side of the Story: Perpetrators in Change” (OSSPC)

Grant Agreement– 881684, Call: SEP-210599744 REC-AG-2019

 

Proiectul este co-finanțat de Programul Uniunii Europene “Rights, Equality and Citizenship

(2014-2020)

Partenerii din cadrul proiectului “The Other Side of the Story: Perpetrators in Change” (OSSPC) anunță lansarea programului de formare profesională a profesioniștilor din prima linie din domeniul violenței domestice, în țările consorțiului (Cipru, Marea Britanie, Italia, Grecia, Romania).

Standardele minime pentru programele de schimbare a comportamentelor agresorilor familiali și metodologia de formare profesională, precum și materialul de formare adresat profesioniștilor din prima linie (asistenți sociali, profesioniști din domeniul sănătății și al sănătății mintale și profesioniști din domeniul justiției penale) au fost elaborate de Centro di Ascolto Uomini Maltrattanti Onlus- CAM (Italia) cu sprijinul tuturor partenerilor consorțiului.

Programul de formare profesională vizează creșterea abilităților a 300 de profesioniști din prima linie din domeniul violenței domestice, pregătirea acestora pentru schimbarea comportamentului agresorilor, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților acestora în a aborda, în mod adecvat, agresorii familiali. Materialul de formare profesională se va concentra, de asemenea, pe dinamica care stă la baza violenței domestice și a abuzurilor, precum și pe credințele, valorile și tacticile tipice ale agresorilor familiali. 

Cele 3 cursuri de formare (adresate asistenților sociali, profesioniștilor din domeniul sănătății și al sănătății mintale și profesioniștilor din domeniul aplicării legii) sunt structurate în 4 module fiecare și vor fi livrate în toate țările din consorțiul OSSPC, în funcție de planificarea fiecărui partener, în perioada martie-iunie 2022.

 

Despre proiect:

Proiectul “The Other Side of the Story: Perpetrators in Change” (OSSPC) este implementat de The Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family (APHVF) Cipru, în calitate de coordonator și Bournemouth University (BU) Marea Britanie, Centro di Ascolto Uomini Maltrattanti Onlus (CAM) Italia, The Union of Women Associations of Heraklion Prefecture (UWAH) Grecia, European Knowledge Spot (EKS) Grecia și Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) Cluj-Napoca, România, în calitate de parteneri.

Proiectul își propune prevenirea perpetuării violenței domestice și schimbarea modelelor comportamentale violente ale agresorilor victimelor violenței domestice prin creșterea abilităților profesioniștilor din domeniu în a-i învăța pe agresori să adopte un comportament non-violent în relațiile interpersonale și să înțeleagă impactul violenței domestice asupra victimelor violenței domestice, asupra lor, a familiei lor și asupra comunității locale.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm contactați:

”Conţinutul prezentului comunicat de presă reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor. Comisia Europeană nu este responsabilă pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.

Acest comunicat de presă este co-finanțat de Programul Uniunii Europene Rights, Equality and Citizenship (2014-2020).

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts