Comisia Europeană lansează un concurs pentru tinerii jurnaliști

Studenti UBB Radio

Comisia Europeană a lansat luni, 6 aprilie 2020, ediţia din acest an a competiţiei Youth4Regions pentru tinerii care aspiră să devină jurnalişti.

Youth4Regions este un program pentru a ajuta studenţii la jurnalism şi tinerii jurnalişti să descopere ce face Uniunea Europeană în regiunea lor. Începând de luni, 6 aprilie, ei pot solicita să participe la competiţie şi, pe baza cererii lor, vor fi selectaţi 33 de câştigători. Aceştia vor fi invitaţi la Bruxelles în timpul Săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor, care urmează să se desfăşoare în luna octombrie. Aceștia vor putea participa la întâlniri cu corespondenţii acreditaţi în capitala Europei şi vizita instituţii ale UE şi organizaţii media. Câștigatorii vor fi luați în considerare și pentru premiul Megalizzi – Niedzielski acordat jurnaliștilor aspiranți. Cererile pot fi depuse din statele membre UE, din cele vecine şi din ţările candidate la aderare.

Formularul de aplicare şi condiţiile de participare sunt disponibile pe website-ul programului, www.youth4regions.eu, până la 13 iulie 2020.

Sursa: Pixabay

Octavia Cozma

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts