Comisia Europeană distribuie un lot de 1,5 milioane de măști spre 17 state plus Regatul Unit, pentru sprijinirea cadrelor medicale

UBB Radio UE

Comisia Europeană a decis să mobilizeze 1,5 milioane de măști medicale ce vor fi distribuite unui număr de 17 state membre și Regatului Unit, pentru a proteja cadrele medicale împotriva noului coronavirus. Această ultimă livrare de măști din partea UE face parte dintr-o nouă achiziție de 10 milioane de măști, finanțată de Comisie, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgență, cu scopul de a oferi ajutor direct statelor membre pentru a atenua consecințele imediate ale pandemiei și pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restricțiilor și de redresarea economică.

Instrumentul pentru sprijin de urgență permite sprijinirea directă a statelor membre ale UE în eforturile lor de a combate pandemia prin măsuri care pot avea un impact mai mare, nu se înlocuesc instrumentele existente, ci le completează. Acest aspect va permite Comisiei să sprijine o gamă largă de inițiative, care includ: achiziționarea de echipamente medicale, precum aparatele de ventilație și măștii. Datorită acestui instrument, Comisia Europeană poate realiza acțiuni specifice de prevenire și atenuare a consecințelor acute imediate în unul sau în mai multe state membre și poate satisface, pe termen mediu și lung și în mod coordonat, nevoile determinate de relaxarea restricțiilor și de redresarea economică care survine crizei cauzate de noul coronavirus.

„Facem tot ce putem pentru a sprijini statele membre să obțină echipamente de protecție pentru cadrele medicale din prima linie. Ele sunt eroii contemporani ai Europei. Această acțiune reprezintă solidaritatea UE în acțiune și este menită să contribuie la satisfacerea nevoilor sistemelor de sănătate europene, fiind mobilizate 3 miliarde EUR de la bugetul UE pentru a sprijini în mod direct eforturile statelor membre. Rămânem neclintiți în angajamentul nostru: împreună, putem câștiga această luptă”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Pentru a pune în aplicare sprijinul, Comisia colaborează continuu cu autoritățile sanitare naționale, cu organizațiile internaționale și cu sectorul neguvernamental.

Sursa: Facebook Comisia Europeana

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts