Comenzile online în timpul pandemiei. O alternativă sigură sau un aliat al virusului?

Social UBB Radio

Această perioadă de criză provocată de virusul COVID-19 a afectat multe business-uri. Numeroase producții au fost nevoite fie să-și continue munca de acasă mutând producția pe online, fie să o oprească de tot. Deși virusul pare că a blocat economia, în urma unui sondaj online realizat de mine, am constatat că oamenii achiziționează în continuare diverse lucruri de pe internet.

Sondajul arată că la întrebarea dacă ,,vă achiziționați produse online în această perioadă?’’ un procentaj de 81,6% au răspuns cu ,,da’’ în timp ce restul de 18,4% cu ,,nu’’ Cei care au răspuns cu ,,da’’ susțin că și-au cumpărat diverse, de la alimente, produse farmaceutice, măști, mănuși, până la produse de machiaj, cărți, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte, electronice și electrocasnice. Iar dintre cei care au dat un răspuns negativ, câțiva susțin că și-au făcut aprovizionarea necesară din timp și nu au nevoie de alte lucruri în plus, iar alții pur și simplu nu sunt adepții cumpărăturilor online.

Vă achiziționați produse online în această perioadă?

  • Da
  • Nu

În continuare, la întrebarea ,,credeți că este un mediu safe să comandați produse online?’’ un procentaj de 89,5% au răspuns cu ,,da’’ în timp ce restul de 10,5% au răspuns cu ,,nu’’. Dintre cei care au dat un răspuns afirmativ, majoritatea susțin că au ales această metodă deoarece cei care livrează coletul respectă toate normele de protecție și igienă, contactul cu persoanele este diminuat, coletele sunt dezinfectate și scade răspândirea virusului, plus că este și o modalitate mai comodă decât statul la coadă. Iar cei care au dat un răspuns negativ susțin că virusul se răspândește foarte rapid și nu pot fi siguri niciodată de mediul în care au fost coletele sau dacă curierul este infectat sau nu.

Credeți că este un mediu safe să comandați produse online?

  • Da
  • Nu

Conform sondajului, aceleași persoane au fost întrebate din ce motive au recurs la achiziționarea de produse online, dintre care 48,1% susțin că o fac din nevoie, un procentaj de 11,1% o fac din plictiseală, iar 38,9% o fac din plăcere.

Achiziționarea de produse o faceti din ce motive?

  • Nevoie
  • Plictiseală
  • Plăcere
  • Alte motive

În cele din urmă, toate persoanele care au participat la acest sondaj, recomandă achiziționarea produselor online. Acestea susțin că este o modalitate simplă de a cumpăra bunuri necesare fără a încălca vreo regulă de distanțare socială, de asemenea te bucuri de o varietate mai largă de produse și reduceri și nu în ultimul rând pentru că sănătatea este mai importantă.

Recomandați achiziționarea produselor online și altor persoane

  • Da
  • Nu

Sursa: Unsplash

Adina Chiriac

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts