CNR: Braşov Tess Rally 2010, numărătoarea inversă

CNR 2010 UBB Radio

După prima zi de recunoaşteri, lista de înscrieri a crescut la TESS Rally 2010 Braşov,  până la 48 de echipaje. Astfel, lista opţiunilor celor care « pariază » încă de la început de sezon pe un echipaj sau altul este mai numeroasă, favoriţii adjudecându-şi această titulatură încă de la începuturile Campionatului Naţional de Raliuri.

Campionul de anul trecut, Gergo Szabo, a rămas fidel meleagurilor româneşti, întorcându-se şi anul acesta în campionat pentru a-şi apăra titlul cu acelaşi Mitsubishi Lancer EVO 9, dar de data aceasta cu un nou copilot. Csegzy Levente este cel care îl va îndruma de pe scaunul de navigator pe Gergo sezonul acesta în cursa pentru titlu.

Echipajul format din italianul Marco Tempestini şi  romanul Dorin Pulpea se înscrie şi el pe lista favoriţilor din 2010, cu un Peugeot 207 S2000, şi aleargă pentru prima treaptă a podiumului după ce sezoane la rând a concurat pentru această poziţie cu finlandezul Jarkko Miettinen sau cu ungurul Gergo Szabo, echipajul reuşind însă să adjudece poziţia de vicecampion sau locul trei.
Braşoveanul Dan Girtofan s-a intors la vechiul sau coechipier după ce sezoane la rând a fost îndrumat din dreapta de mai mulţi copiloţi; sezonul acesta se va baza pe copilotul său din tinereţe, Miţă Lăzărescu, în lupta pentru titlu.

Un alt braşovean, Manu Mihalache, susţinut de un nou sponsor, intră şi el în duel pentru a-şi demonstra calităţile de pilot pe teren propriu, acasă.

Revenind la Cluj însă, din lupta pentru titlul naţional nu poate lipsi Bogdan Marişca care, urmărit anul trecut de mai multe ghinioane, va incerva alături de Sebastian Itu în dreapta să fie o adevărată încercare pentru pretendenţii la prima poziţie.

La capitolul reveniri, îi notăm pe Titi Aur, deţinătorul a 8 titluri naţionale, şi pe Adrian Răspopa cu un Mitsubishi Lancer EVO 9.

Proaspătul preşedinte al PSD, Victor Ponta este « de-a dreapta » lui Edwin Keleti şi anul acesta în grupa A, luptându-se printre alţii cu Alexandru Filip dar şi cu Alex Piţigoi, revenit după un an de pauză.

Aşadar un weekend pe măsură pentru un nou început de Campionat Naţional de Raliuri.

UBB Radio online şi rallyphoto.ro vă invită să urmăriţi la acest sfârşit de săptămână cursul evenimentelor la TESS Rally Braşov 2010.

___________

Cătălin Nunu

foto: rallyphoto.ro

Citeşte şi Weekend: Tess Rally la Braşov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts