CM 2010 – ziua 10: Nervi mulţi, dar şi multe goluri

Sport UBB Radio

Italia – Noua Zeelandă 1-1 (1-1)

Italienii au terminat la egalitate cu reprezentativa Neo-Zeelandei, scor 1-1, fiind probabil cea mai mare surpriză de la acest turneu final. Neo-zeelandezul Smeltz a deschis scorul în minutul 9 după o mare eroare a lui Cannavaro. Italienii au revenit pe tabela de marcaj prin reuşita din penalty a lui Iaquinta din minutul 29. Campioana Mondială en-titre poate rata calificarea în optimi dacă nu câştigă ultimul meci împotriva Slovaciei.

Slovacia – Paraguay 0-2 (0-1)

Paraguay-ul a câştigat meciul împotriva Slovaciei cu scorul de 2-0, într-un meci din Grupa F a Campionatului Sud-african. Jucătorii lui Gerardo Martino au dominat clar partida, mai ales în prima repriză. Vera a marcat din centru apărării Slovaciei, după aproape o jumătate de oră de joc. În cea de-a doua repriză, sud-americanii s-au retras, dar au reuşit să înscrie pe finalul ei prin Riveros, care a stabilit şi scorul final. Slovacia îşi ia adio de la acest turneu final, iar Paraguay-ul poate spera la optimile competiţiei.

Brazilia – Coasta de Fildeş 3-1 (1-0)

Brazilia a făcut spectacol şi a câştigat meciul împotriva Coastei de Fildeş, cu scorul de 3-1. Brazilienii au dominat partida, iar ivorienii nu i-au creat probleme portarului Julio Cesar. Luis Fabiano a deschis scorul în minutul 25 şi bifează primul lui gol la o Cupă mondială. În debutul reprizei secunde, Fabiano driblează trei jucători şi se ajută de mână ca să înscrie unul din cele mai frumoase goluri de la acest mondial. Nu durează mult până ca sud-americanii să marcheze golul cu numărul trei. Kaka centreză în centrul careului de unde Elano transformă. Faulturile se înmulţesc, altercaţiile la fel, iar Kaka primeşte al doilea galben, nu înainte ca Drogba să înscrie golul de onoare al ivorienilor. Brazilia este calificată în optimi unde poate da peste Spania.

Vezi aici situaţia grupelor

Vezi aici următoarele meciuri

____________________

Mihaela Cora

Foto: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts