CM 2010 – ziua 11: De la Portugalia cu toată dragostea!

Sport UBB Radio

Portugalia – Coreea de Nord 7-0 (1-0)

Portugalia a făcut instrucţie cu reprezentativa Coreei de Nord, scor 7-0 şi s-a calificat în optimile Campionatului Sud-african. Prima repriză aduce multe ocazii din partea ambelor echipe, dar numai un singur gol. În minutul 29, Tiago îi pasează lui Meireles, care înscrie pentru 1-0. După pauză nu există decât o singură echipă… Portugalia. În doar şapte minute se face 4-0, prin reuşitele lui Simao (53), Almeida (56) şi Tiago (60). Portughezii reduc turaţia pentru 20 de minute după care le administrează alte trei goluri. Liedson înscrie în minutul 81, după o eroare a lui Chon, Ronaldo are parte de un scenariu identic şi marchează în minutul 88. Ultimul gol îi aprţine lui Tiago (89), care înscrie cu o lovitură de cap.

Chile – Elveţia 1-0 (0-0)

Chile a câştigat, cu scorul de 1-0 meciul contra naţionalei Elveţiei, partidă ce s-a disputat în Grupa H a Campionatului Mondial. Reprezentativa statului Chile a dominat partida încă din primele minute, dar totul a devenit mult mai simplu după ce mijlocaşul Elveţiei, Behrami a fost eliminat în minutul 31. Surprinzător, chilienii au înscris de abia în minutul 75 prin Gonzalez şi au spulberat recordul Elveţiei, care nu mai primiseră gol de 558 de minute la Campionatele Mondiale. Chile se califică în optimi, iar Elveţia se bate cu Spania pentru locul doi în Grupa H.

Spania – Honduras 2-0 (1-0)

Spaniolii au câştigat meciul contra reprezentativei din Honduras, scor 2-0, în al doilea meci din Grupa H a Campionatului Sud-african. Ibericii au avut şansa deschiderii scorului în minutul cinci, dar arbitrul Nishimura le-a refuzat penalty-ul. Jucătorii lui Vicente del Bosque au marcat primul gol în minutul 17 prin Villa. Au urmat alte ocazii prin Torres şi Xavi, dar care nu au fost fructificate.Villa înscrie şi cel de-al doilea gol în primele minute ale reprizei secunde, dar ratează un penalty pe finalul partidei. Honduras este eliminată, iar Spania îşi face calcule pentru calificarea în optimile competiţiei.

Vezi aici situaţia grupelor

Vezi aici programul meciurilor

__________

Mihaela Cora

Foto: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts