Clujul se pregăteşte de iarnă

Administraţie

Rosal Grup şiDezapezire Brantner se vor ocupa anul acesta de dezăpezirea a 606 de străzi din Cluj-Napoca. Pentru desfăşurarea programului se vor utiliza 34 de utilaje are vor acoperi toate sectoarele municipiului.

Primarul Sorin Apostu a fost prezent astăzi la o demonstraţie a utilajelor, şi a angajaţilor celor două fime. Apostu a declarat că este mulţumit de firme pentru că şi-au respectat contractele. „ Sperăm că iarna să nu ne ia prin surprindere, utilajele sunt echipate complect şi pregătite de intervenţie. Ambele companii şi-au procurat deja materialele antiderapante şi cele necesare dezăpezirii. Această demonstraţie de oameni, echipamente şi utilaje vine să ne liniştească în ceea ce priveşte venirea ierni”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Marea majoritate a utilajelor sunt noi, echipate cu sistem GPS. Traseul cât şi activitatea acestora pot fi urmărite pe harta electronică. Primăria Clujului nu plăteşte materialul antiderapante şi staţionarea, plăteşte doar numărul de străzi dezăpezite. Pentru anul 2009 este alocat un buget de peste 4 milioane de lei pentru dezăpezire.

Bogdan Tincu

Foto: Bogdan Tincu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts