Clujul se luminează în albastru de Ziua internațională a autismului

Eveniment Internaţional

Asociația Autism Transilvania în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca pregătește o serie de evenimente pentru a marca ziua de 2 aprilie, zi dedicată bolnavilor de autism.  Clujenii sunt invitați, în zilele de vineri și sâmbătă, să poarte haine albastre sau să-și lumineze locuința în această culoare în semn de solidaritate pentru cei care suferă de această boală.

Evenimentele vor începe la ora 18:00 și se vor desfășura în Parcul Central “Simion Barnutiu”. Această locație va găzdui mai mulți copii care fac terapie în cadrul Asociației și care vor desena pe asfalt și vor împărți trecătorilor panglici și baloane albastre. Copiii vor oferi, de asemenea, materiale informative despre autism, în încercarea de a atrage atenția asupra acestei afecțiuni despre care oamenii nu cunosc suficiente informații. La ora 19:00, participanții la eveniment îi vor invita pe doritori să îi însoțească spre Teatrul Național care va fi luminat în albastru cu începere de la ora 20:00. Tot la această oră vor fi lansate în aer și baloane albastre cu heliu. Clădirea va fi iluminată timp de o săptămână pentru a marca evenimentul.

La realizarea acțiunii s-au alăturat o parte din grădinițele și școlile clujene, care vor pregăti activități specifice, cu temă „albastră”. Alături de Teatru Național din Cluj, vor mai fi iluminate și alte clădiri importante din Timișoara, București, Brașov, Baia Mare, Târgu-Mureș, Piatra Neamț și Bistrița.

Acțiuni similare cu cea din România vor avea loc simultan în toată lumea, sub denumirea de ”Light it up blue” („Luminează albastru”). Două dintre principalele clădiri care vor găzdui acest eveniment vor fi Empire State Building din New York și Turnul CN din Toronto, Canada.

___________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts