Clujul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare FOTO

Din oraş Divertisment

Sute de beculețe festive au fost aprinse în această seară în centrul municipiului Cluj-Napoca. Inaugurarea a fost făcută de primarul Sorin Apostu în fața mulțimii adunată în Piața Unirii.

Copiii s-au arătat foarte încântați de prezența personajelor principale ale seriei de animaţie Orăşelul leneş, Sportacus şi Ştefania. Aceștia au animat mulțimea de copii cu cântece şi exerciții fizice.

Ca în fiecare an, în Piața Unirii a fost amplasat un patinoar și câteva căsuțe pentru depozitarea patinelor care se pot utiliza prin închiriere, respective pentru comercializarea mărfurilor specifice Crăciunului. Încă de la deschiderea acestora clujenii au stat la coadă pentru kürtős kalács, turtă dulce și ceai.

În fiecare seară între orele 18.30 – 20.00 în Piața Unirii vor fi organizate evenimente ale companiilor clujene, implicate în comunitate, care se vor asigura că „Moş Crăciun va face câte o oprire prin piaţă pentru a le oferi tinerilor spectatori surprize dulci şi jucării”, precizează biroul de presă al primăriei.

Vor concerta în acestă perioadă, în Piața Unirii, Voltaj, Ducu Bertzi, Marcel Pavel, Ansamblul Românaşul şi mulţi alţii. Întruna din seri va fi organizat un program de folclor maramureşean, iar într-o alta clujenii vor avea ocazia să asculte corul personalităţilor din oraș.

De asemenea, la fel ca şi în anul trecut, în piaţa Unirii va fi amplasată o dioramă, ce va reproduce scena Naşterii Domnului.

[imagebrowser id=112]

_____________

Cristina Nenea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts