Clujul fără rable – o campanie iniţiată de studenţi jurnalişti

Administraţie Cultură

Studenţii anului I ai departamentului de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative si ale Comunicarii alături de UBB Radio au demarat, recent, o campanie de sesizare a autorităţilor şi a opiniei publice cu privire la autovehiculele abandonate pe domeniul public.

peste 40 de masini parasite au fost reperate si identificate in diverse zone ale Clujului una din ele se află pe strada Fabricii nr 89În prima faza a campaniei “Cu rablele la gunoi, spatii noi”, peste 40 de masi ni părăsite au fost reperate si identificate in diverse zone ale Cluj ului.

Potrivit actului normativ 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân , abandona rea vehiculelor pe domeniul public de-a lungul unui interval de timp mai mare de un an constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii. Astfel, autorităţile sunt obligate să intocmească procese verbale constatatoare, apoi să afişeze câte o somaţie pe caroseria fiecărei maşini. Ulterior, posesorii vehiculelor dispun de un termen de 10 o altă maşină părăsită zace pe strada Plevnei nr.8 aproape de autobaza RATUCzile pentru revendicarea maşinilor, altfel acestea sunt ridicate de un ech ipaj specializat si intră automat în propri etatea municipalităţ ii.

Campania studentilor jurnalişti a fost demarată cu intenţia de a sesiza autorităţile competente în legătură cu situaţia autovehiculelor abandonate. În acest sens, o soluţionare a problemei este aşteptată cât de repede posibil, cu atât mai mult cu cât unele maşini abandonate se aflăautomobile-parasite in Cluj. Aceasta masina se afla pe strada Traian Mosoiu nr. 37 în zone frecventate ale Clujului. Maşinile zac abandonate pe Bd-ul 21 decembrie 1989, nr. 93, pe Str. Rovine nr. 14 pe str. Fabricii nr. 89, str. Campina nr. 33 şi la numărul 51, de asemenea, pe strada Plevnei la numărul 8, 11, 32 şi 85 pe strada Rodnei la numărul 44 şi pe Timişului 13.

Aceasta autoutilitara se afla pe pe strada Dorobantilor nr.37

Urmăreşte un fotoreportaj despre maşinile părăsite din Cluj – Napoca. Dacă vrei să prezinţi un asemenea caz trimite-ne o poza şi adresa unde se află autoturismul pe mailul redactia.ubbradio@gmail.com.

Clujul fără rable – o campanie iniţiată de studenţi jurnalişti

Ioana Filipaş

Foto: Mihai Crişan


421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts