Clujul câştigă proba de Case Study de la EBEC România & Republica Moldova și merge la marea finală de la Zagreb

Educaţie Eveniment

Echipa de Case Study din Cluj-Napoca formată din Cazan Claudiu, Lazăr Mihnea, Pop Iulian și Vezentan Vlad, studenți ai Universității Tehnice, a luat locul I la EBEC România & Republica Moldova și ne va reprezenta la finala de la Zagreb, Croația. Competiţia inginerească s-a încheiat în data de 5 mai, odată cu plecarea participanţilor din Iaşi. Aceştia au lucrat timp de 8 ore la proiecte pe care ulteorior le-au prezentat în faţa unui juriu. 6 echipe s-au înfruntat la proba practică de Team Design, în timp ce la Case Study au fost 5 echipe. Evenimentul a fost unul de anvergură europeană, bucurându-se și de prezența unui coorgonizator din Cracovia, Polonia.

Concurenţii de la Team Design au construit dispozitive a căror eficienţă a fost testată în cadrul a 3 probe: prima consta în umplerea unui pahar cu nisip, cea de-a doua testa capacitatea acestora de a apuca obiecte sferice aflate la înălţimi diferite şi a le pune apoi în pahare, iar cea de-a treia probă verifica și capacitatea acestora de a se roti. Dispozitivele au fost foarte variate în forme şi dimensiuni şi au avut mai mult sau mai puţin succes în îndeplinirea probelor.

Concurenţii de la Case Study s-au confruntat cu o situaţie de criză sub forma unui cutremur de 9 grade pe scara Richter aflat în apropierea coastei Japoniei, cât și efectele acestuia. Participanții au reuşit să creeze un plan de acţiune într-o astfel de situaţie de urgenţă şi să motiveze alegerea acţiunilor întreprinse. Situaţia nu a fost prezentată integral de la începutul competiţiei, informaţiile suplimentare venind la intervale regulate, exact aşa cum s-ar întâmpla în realitate în cazul unor asemenea condiții.

Chiar dacă EBEC România & Republica Moldova s-a încheiat, călătoria a două dintre cele 11 echipe nu se încheie aici. Pentru echipa Timişoarei, câştigătoare la Team Design şi cea a Clujului, câştigătoare la Case Study mai există o provocare inginerească și anume finala de la Zagreb din luna august. Acolo vor avea ocazia sa concureze cu restul câștigătorilor de la etapele regionale într-o competiție care se va desfășura pe parcurul unei întregi săptămâni.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts