Clujul are o nouă galerie de artă

Cultură Din oraş

Galeria de artă „Glamour” a fost inaugurată astăzi la Cluj, pe strada Giuseppe Garibaldi. Prima expoziție găzduită de galerie reunește obiecte de artă aparținând designerului vestimentar Jutta Simowski din Germania și artistei plastice Vera Dan, care este și curatorul expoziției.

Vera Dan a expus o serie de lucrări realizate între 2007 și 2011 în diferite tehnici, în ulei, pastă de relief sau acril, iar temele abordate sunt legate de ziua Sfântului Valentin, în semn de apreciere pentru femeile îndrăgostite, dar mai sunt expuse și  nuduri.

„Visul meu a fost să facem o galerie. Ne bucurăm că am putut realiza o expoziție de autor într-un timp atât de scurt, adică numai zece zile. Am creat o oază de liniște dintr-o idee spontană. Aici vom  mai expune și alte lucrări de artă ready-made, sculptură și pictură.”, a declarat Vera Dan în cadrul ceremoniei de deschidere.

Jutta Simowski este o creatoare de modă din  Germania care realizează rochii de mireasă și rochii de gală unicat din materiale aduse din Spania, Italia și Germania. Aceasta a expus rochii în stil clasic, baroc și german. Prețurile creațiilor, ce pot fi achiziționate de la expoziție,  sunt cuprinse între 500 și 4 000 de euro.

_______

Ana Giol

Foto: Autoportret Vera Dan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts