Clujul a mai făcut un pas spre verde

Administraţie Din oraş

Mai multe oficialităţi ale municipiului Cluj-Napoca au plantat astăzi arbori în Parcul Central în cadrul Acţiunea a fost iniţiată de publicaţia „Monitorul de Cluj” în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Grupul Şcolar de Protecţie a Mediuluiacţiunii „Încă un pas spre verde”.

„Gestul lor se transmite mai departe clujenilor. Un gest frumos al unei persoane cunoscute este de obicei urmat”, a declarat Paul Niculescu (foto stânga), redactorul-şef al „Monitorul de Cluj”.

Acţiunea a fost iniţiată de publicaţia „Monitorul de Cluj” în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Grupul Şcolar de Protecţie a Mediului. Acest eveniment face parte din seria acţiunilor dedicate Lunii Pădurii care se vor desfăşura în perioada 15 martie-15 aprilie.Mai multe oficialităţi ale municipiului Cluj-Napoca au plantat astăzi arbori în Parcul Central în cadrul acţiunii „Încă un pas spre verde”

Scopul acestui eveniment  a fost acela de a conştientiza populaţia şi în special tinerii asupra importanţei pădurii. „Am gândit acest eveniment ca o modaliatate de sensibilizare a clujenilor pe două aspecte: unul ar fi aerul mai curat pentru Cluj, iar cel de-al doilea aspect ţine de faptul că am considerat că Parcul Central este un loc simbolic al Clujului care trebuie ajutat să rămână verde”, a adăugat Paul Niculescu.

Pe parcursul acestei luni,  se vor organiza şi alte acţiuni de plantare cu elevi şi proprietari particulari de pădure, iar prin această acţiune, Direcţia Silvică speră că va regenera câteva sute de hectare de pădure.

Volosciuc Iuliana

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts