Clujul a dat startul Olimpiadei de istorie

Cultură Din oraş

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Istorie a reunit 325 de elevi veniţi din toate judeţele ţării pentru a câştiga competiţia.

Deschiderea oficială a Olimpiadei naţionale de istorie a reunit 325 de elevi veniţi din toate judeţele ţării pentru a câştiga competiţiaFestivitatea de deschidere le-a oferit iubitorilor de istorie o imagine de ansamblu asupra Clujului de altădată. Elevii au fost felicitaţi pentru faptul că au ajuns în faza naţională şi au primit încurajări din partea unor profesori cu o activitate didactică remarcabilă.

,,Olimpiada este un progres în primul rând al manualelor de istorie, pentru că la ora actuală unele manuale sunt excelente, sunt competitive în spaţiul european, în al doilea rând aici vin elevi cu motivaţie puternică, cu talent verificat pentru istorie. Cred că e foarte încurajator sistemul actual de a-i prelua direct în facultăţi pe căştigători. Sunt convins că cel puţin o parte din vârfurile intelectuale ale acestei generaţi sunt prezente aici”, a declarat preşedintele Comisiei Naţionale pentru Olimpiada de istorie, Andrei Marga.

După proba scrisă de mâine, participanţii vor avea parte de un film artistic şi de o excursie cu tematică istorică la Turda, pentru ca joi să aibă loc festivitatea de premiere.

Ioana Balea

Foto: Mihai Crişan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts