Clujenii îşi aleg noul primar

Administraţie Politic

Clujenii îşi aleg primarulCirca 270 de mii de alegători sunt aşteptaţi astăzi la urne în municipiul Cluj-Napoca.

Primul-ministru Emil boc la vot

Conform Biroului Electoral Municipal, până la ora 14 prezenţa la vot a fost de 13,5 % cu peste 6 procente mai puţin decât la alegerile locale din iunie 2008.

Premierul Emil Boc şi-a exercitat dreptul la vot, mărturisind că nu va renunţa la buletinul de Cluj, indiferent de timpul pe care-l va petrece la Bucureşti.

Candidaţii la funcţia de primar, rămasă vacantă după numirea lui Emil Boc în funcţia de prim-ministru, sunt: Sorin Apostu (PD-L), Marius Nicoară (PNL), Teodor Pop Puşcaş (PSD), Călin Oancea (PNŢCD), Gheorghe Oros (PAS), Gheorghe Aştileanu (PNG-CD), Gergely Balasz (PCM), Laszlo Csaba (Partidul Verde) şi independentul Grigore Pop.

UPDATE!

20,45% dintre clujenii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea pentru noul primar al municipiului până la ora 17. Conform BEM, în iunie 2008 la aceeaşi oră se prezentaseră la urnă 26,64% dintre alegători.

Urnele de vot se închid la ora 21.

UPDATE 2!

S-au închis secţiile de votare. Doar 29, 94% (circa 90.o00) dintre alegători s-au prezentat astăzi la urne faţă de cei 41,39% de la alegerile din iunie 2008, arată ultimele calcule ale Biroului Electoral Municipal.

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts