Clujenii au ieșit din nou în stradă

Din oraş Eveniment

Clujenii şi-au făcut simțită prezenţa și în cea de-a patra zi a protestelor în Cluj pentru a-l susţine pe Raed Arafat, dar şi pentru a manifesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a coaliţiei de guvernământ.   

Aproximativ 800 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii şi au afişat mai multe pancarte cu mesaje precum: ”Jos Guvernul”, “Ghici ghicitoarea mea cine va pleca”, “Suntem romani cu onoare şi valori, nu huligani agitatori”.

Pe lângă scandările de zilele trecute în care cereau demisia preşedintelui, protestatarii au început să strige şi “Iarna nu-i ca vara, Nu te mai vrea ţara”. Clujenii care au ieşit în stradă susţin protestele din Bucureşti, însă scandează “Fără violenţă”. Protestatanţii au cerut deasemenea și  sprijinul studenţilor. „Noi nu mai suportăm să vedem asemenea bătaie de joc asupra poporului român, noi nu suntem un popor de sclavi, noi suntem un popor care trebuie să ne menţinem părerea sus şi tare.”, ne-a declarat un tânăr protestatar.

Oamenii au trecut și prin fața Prefecturii Cluj, unde au fost așteptați de un lanț de jandarmi mascați, care păzeau instituția. Chiar dacă oamenii au blocat trotuarul de vis-a-vis de Prefectură, traficul nu a fost restricționat pe Bulevardul 21 decembrie, mijloacele de transport în comun fiind lăsate să treacă. Cei prezenți în fața instituției i-au cerut prefectului Florin Stamatian să iasă.

La fel ca în zilele precedente, jandarmii clujeni au fost pregătiţi pentru a face faţă oricărei evoluţii a situaţiei din teren. După ce trei petarde au fost aruncate în mijlocul străzii, unul din protestatari, dotat cu o portavoce, le-a spus protestatarilor să înceteze cu petardele pentru că de patru zile la Cluj nu au fost astfel de manifestări.

Astăzi, de la ora 18:00, protestatanții se vor întâlni din nou în Piaţa Unirii.

_______________

Andrada Ţăgşorean

Georgiana Drăgan

Foto: Semian Leona (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts