Chioşcurile multifuncţionale ajung şi la Cluj

Din oraş Economie

Chioşcurile multifuncţionale ajung şi la Cluj

Zona pietonală de pe Bulevardul Eroilor va avea, în curând, chioşcuri multifuncţionale de unde clujenii vor putea cumpara ziare, flori sau cafea.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a primit o singură ofertă, din partea firmei Asteco IND Italia de la care va achiziţiona maxim 15 chioşcuri de acest gen.

În ceea ce priveşte costurile şi dimensiunea acestora, municipalitatea va scoate din buzunar pentru un chioşc mic de 7,35 mp suma de 57.135 lei, iar pentru unul de 9.45 mp va plati suma de 64.753 lei. Cât despre aspectul acestora, se pare că pereţii laterali si frontali vor fi din sticlă în combinaţie cu materiale dintr-o paletă coloristică asemănătoare cu piatra din pavaj.

Încercări eşuate

Primăria Cluj-Napoca a mai avut o astfel de iniţiativă însă contractul a fost reziliat. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Raimonda Boian, declară: „Firmele câştigătoare a licitaţiei nu s-au conformat cu privire la tipul de chioşc care era acceptat de municipalitate, motiv pentru care contractele au fost reziliate unilateral şi s-a luat decizia ca aceste chioşcuri să fie achiziţionate de primărie şi apoi să fie închiriate”.

În data de 17 aprilie, va avea loc licitaţia şi se vor stabili firmele care vor închiria chioşcurile.

Simona Sauca

Foto: Victoria Berci

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts