CFR Cluj, între agonie şi extaz

Sport UBB Radio

Formaţia CFR Cluj a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Unirea Alba Iulia, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul XXIX a Ligii I.

CFR-ul a început meciul în forţă, dominând şi apropiindu-se periculos, în mai multe rânduri, de deschiderea scorului. Primul gol a venit firesc, în minutul 21, când după o respingere defectuoasă a portarului de la Alba Iulia, Cristi Bud a trimis pentru întâia oară în decursul întâlnirii balonul în poarta adversă, stabilind astfel şi scorul primei jumătăţi, CFR Cluj-Unirea Alba Iulia 1-0.

După pauză, jocul a decurs în aceeaşi manieră. În minutul 60 Nicolae Dică, a trecut milimetric pe lângă şansa de a majora diferenţa de scor.

5 minute mai târziu Bud, care avea să fie şi omul meciului, nu a fost la fel de indulgent cu echipa adversă şi a punctat pentru golul cu numărul doi.

Bucuria a fost însă de scurtă durată, pentru că în minutul 66 Unirea Alba Iulia a redus din diferenţă prin golul înscris tocmai de Veljovic, jucător împrumutat  de gruparea din Alba chiar de la CFR Cluj.

Formaţia din Gruia părea însă că are situaţia sub control, motiv pentru care tehnicianul Andrea Mandorlini a decis să-i acorde lui De Zerbi, care a revenit după un an de pauză, şansa de a simţi pulsusl campionatului românesc.

Echipa din Alba nu renunţă însă  şi în minutul 77, după o centrare  în interiorul careului gazdelor,  şi o bâlbâială a defensivei clujene, Mureşan a trimis în proprie poartă şi astfel tabela de marcaj indica 2-2.

Întâlnirea care până în acel moment părea o simplă formalitate pentru echipa din Gruia s-a transformat în agonie, mai ales sub presiunea partidei de duminică dintre FC Steaua Bucureşti şi FC Timişoara, cele două adeversare directe la câştigarea campionatului.

Cu toate acestea clujenii nu renunţă, şi atacă furibund, în acest scop făcându-şi apariţia pe teren şi Kone în minutul 84.

În minutul 90 salvarea vine tot de la Bud, care înscrie fructificând o centrare primită de la Kone. Scorul final indicat de tabelă a fost 3-2. Hattrick pentru Cristi Bud, victorie pentru CFR şi bucurie pentru imensă adusă suporterilor.

Feroviarii clujeni au acumulat astfel 59 de puncte şi un egal între Steaua şi Timişoara, ar face din CFR Cluj echipa cu prima opţiune pentru titlu.

În etapa cu numărul XXX, pe 30 aprilie, formaţia antrenată de Mandorlini va juca în deplasare,  în compania Astrei Ploieşti.

[nggallery id=32]

______

Cristina Salvan

Foto: Mihaela Cora

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts