127 de morți în urma atentatelor teroriste din Paris

Infracțiuni Internaţional

12249947_1081567568529126_8568825008205957920_n

În noaptea de vineri spre sâmbătă au fost ucise, în urma unor multiple atacuri teroriste ce au avut loc în mai multe zone din Paris, 127 de persoane. Alte 180 de persoane au fost rănite, 80 dintre ele fiind în stare foarte gravă. Dintre acestea, cel puțin 100 au fost luate ostatice în sala de concerte Bataclan, unde avea loc concertul trupei hard rock Eagles of Death Metal.

Au avut loc cel puțin două explozii în zona stadionului „Stade de France”, unde avea loc meciul de fotbal dintre reprezentativele Franței și Germaniei. Teroriștii au deschis focul de arme automate și restaurantele și barurile din centrul Parisului. Conform Mediafax.ro, cel puțin șapte teroriști islamiști au comis atentatele sinucigașe, iar unul a fost împușcat mortal de forțele de ordine. Pe lângă aceștia, au existat și teroriștii sinucigași, care s-au aruncat în aer în fața stadionului din Paris. Dintre islamiștii care au comis atacurile în sala de concerte, unul a fost împușcat mortal de forțele de ordine pariziene.

Primăria capitalei Franței a anunțat, citată de Mediafax.ro, că aproximativ 100 de persoane au fost ucise în momentul în care teroriștii au aruncat în aer sala de concerte Bataclan, văzând că forțele de ordine au intrat în sala de concerte. Alţi ostatici au murit în schimburile de focuri dintre forţele speciale şi alţi terorişti.

Preşedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului. Administrația Francois Hollande a decis mobilizarea forțelor de ordine, astfel că 1.500 de militari s-au deplasat în întreaga țară pentru ajutarea Poliției și Jandarmeriei.

„Autorii luării de ostatici au fost eliminaţi. Teroriştii capabili de astfel de atrocităţi trebuie să ştie că vor fi urmăriţi şi aduşi în faţa justiţiei”

a declarat Hollande, citat de Mediafax.ro.

Pe lângă cei aproximativ 100 de morți din sala de concerte, alte aproximativ 40 de persoane au decedat pe străzile centrale din Paris și la periferia orașului, acolo unde teroriștii au început atacurile.

Președintele Franței a decretat starea de urgență, iar granițele sunt închise.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Digi24

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts