Ceața îngreunează circulația pe drumurile naționale

Meteo Social

Din cauza ceții, vizibilitatea pe numeroase drumuri din țară este redusă, iar autovehiculele se deplasează cu dificultate, conform centrului Infotrafic al Poliţie Române. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod galben de ceaţă, valabilă între orele 8:20 – 11:20.

Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, iar pe alocuri ajunge şi la 50 de metri, pe multe drumuri naţionale şi judeţene, dar şi pe segmente ale Autostrăzii Bucureşti-Constanţa şi ale Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Judeţele în care există probleme de vizibilitate sunt: Ialomiţa, Alba, Argeş, Giurgiu, Prahova, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Harghita, Suceava, Brăila, Buzău, Bacău şi Călăraşi.

În toate aceste judeţe pot fi întâlnite porţiuni cu vizibilitate mai bună, dar şi segmente de drum cu vizibilitate redusă uneori la mai puţin de 50 de metri.

Pentru evitarea accidentelor, Poliția Română recomandă utilizarea luminilor de întâlnire şi ceaţă pe toate categoriile de drumuri, dar și deplasarea cu viteză redusă. De asemenea, evitarea efectuării depăşirilor, care sunt extrem de periculoase pentru aceste condiții meteo, precum și mărirea distanţei de siguranţă dintre vehicule pot evita provocarea unor evenimente rutiere nedorite.

______________

Andreea Stăicuț

Foto: dcnews.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts