Cea mai amplă monografie a lui Joseph Ratzinger, scrisă de Andrei Marga

Educaţie UBB Radio

Considerată cea mai amplă monografie a actualului Papă, lucrarea „Absolutul de astăzi. Teologia și filosofia lui Joseph Ratzinger”, semnată de Andrei Marga, a fost lansată astăzi la sediul Universităţii Babeş-Bolyai.

În prezentarea lucrării lansate, Vasile Muscă a adus în discuție orientarea cărții către dimensiunea religioasă. De asemenea, acestea a remarcat o “cotitură teologică a scrisului profesorului Andrei Marga”, considerând că scriitorul împinge rațiunea în actul suprem al credinței.

Perspectiva teologică asupra acestei cărți a fost oferită de către Vasile Leb care a vorbit despre ideile ce au construit cartea lui Andrei Marga. Punctul de plecare al lucrării, este opera acestuia, considerată de Leb drept opera care a marcat istoria gândirii.

Lansarea cărții „Absolutul de astăzi. Teologia și filosofia lui Joseph Ratzinger” a reunit atât scriitori, profesori, regizori, artiști, cât și reprezentanți ai Bisericii Catolice.

Potrivit lui Andrei Marga lucrarea urmează să fie tradusă în limba engleză, urmând apoi să fie lansată la Roma și Washington.

____________

Oana Moisil

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts