Ce fac fotbaliștii în carantină?

Sport UBB Radio

Deși majoritatea lumii se află în aceste momente în carantină, putem spune că nu toată lumea își petrece timpul la fel. Dar ce se întâmplă atunci când locul tău de muncă nu se află într-un birou, ci pe un teren de fotbal?

Pandemia globală de Covid-19 a pus pe butuci toate competițiile sportive, inclusiv cele majore de fotbal precum UEFA Champions League care era în plină desfășurare și EURO 2020 care urma să înceapă această vară. Din cauza că acest virus se împrăștie rapid de la o persoană la alta, autoritățile statelor considerate ,,zone roșii” au decis să impună distanțarea socială considerând că acesta este modul în care răspândirea virusului va putea fi stopată.

Anularea fotbalului a dus la închiderea complexelor de antrenamente, ceea ce îi obligă pe sportivi să stea în izolare. Dar ce fac aceștia în timpul liber?

De exemplu, Lionel Messi rămâne acasă alături de soția și copii săi. Starul Barcelonei a pus o poză pe Instagram cu el și cei doi fii ai săi, menționând gravitatea problemei și a sfătuit oamenii să stea în casă.

,,Sănătatea trebuie să fie o prioritate. Este un moment în care este necesar să ascultăm de autorități și de organizatiile sănătății. Doar în acest mod putem lupta împotriva acestui virus [… ]Este timpul să fim responsabili și să stăm acasă, este de asemenea o oportunitate să ne bucurăm de timpul petrecut împreuna cu persoanele lângă care nu putem fi aproape”

Sergio Ramos, căpitanul echipei Real Madrid, se antrenează neîncetat în sala lui privată și este în carantină alături de familie. Acesta a postat un videoclip cu el alergând pe bandă, punând și hashtag-ul #TrainAtHome.

Colegul său de echipă, Karim Benzema și-a prezentat și el rutina sa sportivă pe Instagram.

View this post on Instagram

Vamonos🔥⚔️ #charbon #fumier #nueve

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema) on

Cristiano Ronaldo a postat și el un mesaj pe rețelele de socializare rugându-i pe oameni să respecte indicațiile impuse de către Organizația Mondială a Sănătății:

,,Nu vă vorbesc azi din postura de fotbalist, ci din postura de fiu, de tată și de om îngrijorat de cum avansează problemele care afectează întreaga lume în momentul de față […] Este important să urmăm sfaturile Organizatiei Mondiale a Sănătății și a autorităților despre cum să gestionăm situația în care ne aflăm”.

Atacantul portughez s-a întors acasă în Madeira pentru a fi alături de familia sa.

Fundașul stânga de la Liverpool, Andy Robertson susține că își petrece carantina vizionând seria Star Wars, în timp ce Alex Oxlade-Chamberlain se distrează în moduri creative alături de iubita sa, aceștia filmandu-se în timp ce făceau o coregrafie de dans.

Iar James Milner, a postat videoclipuri cu el tunzând gazonul la milimetru cu ajutorul unei foarfece și unui linear.

Dar pe lângă toate acestea, foarte mulți dintre fotbaliștii mari ai lumii au ajutat cum au putut mai bine în lupta împotriva coronavirusului.

Spre exemplu Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United a anunțat ca lucrează alături de organizația de caritate FareShare pentru a împărți mâncare pentru copii care se bazează pe mâncarea zilnică primită de la școli. Starul în vârstă de 22 de ani a strâns până acum 20 de milioane de lire sterline pentru această cauză.

O altă donație impresionantă a fost facută din partea lui Neymar, atacantul de la Paris Saint Germain, acesta donând 800 de mii de dolari pentru a susține lupta împotriva coronavirusului.

Acesta a împărțit suma între UNICEF și o strângere de fonduri creată în Brazilia, initial anonim. Ulterior informația a ajuns în spațiul public.

Antrenorul lui Tottenham, Jose Mourinho a oferit o mână de ajutor pe parcursul ultimelor săptămâni comunității locale acesta fiind văzut și fotografiat ducând alimente și obiecte necesare pentru ca cei bătrâni să aibă tot de ce au nevoie în timpul carantinei. Aceste acțiuni se desfașoară în cadrul Age UK Enfield și Love Your DoorStep Enfield.

,,Sunt aici să-i ajut pe cei de la Age UK Enfield si Love Your DoorStep Enfield și bineînțeles că se pot dona alimente, bani sau chiar poți deveni voluntar.” a spus Mourinho într-un video postat de Love Your DoorStep pe Twitter.

Sursa: Phil Noble/Reuters

Denis Rus

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts