Cât de bine ne cunoaștem orașul ?

Eveniment

Clujul din cuvinte

În cadrul expoziției intitulată “Cât de bine ne cunoaștem orașul” a avut loc o dublă lansare de carte. Scriitori Irina Petraș și Iozsep Lukacs și-au prezentat astăzi cărtile intitulate “Povestea orașului comoară” și “Clujul din cuvinte”. Cele  două lucrări au ca subiect principal istoria metropolei Clujene.

”A fost socotită rapid una dintre cele mai plăcute și interesante cărți ale anului. O carte care te scoate din vorbirea cotidiană, mulți care trăiesc în acest oraș, fie studenți, sau care s-au născut aici, se întâmplă să nu cunoască niște lucruri despre oraș , de care se lovesc zi de zi și nu știu pe langă ce valori trec”, a declarat Irina Petraș despre cartea “Clujul în cuvinte”. Tot despre această carte Ioszef Lukacs a declarat că este o carte făcută în primul rând pentru a informa turiști, este un catalog complex cu ilustrații din cluj și informații utile. Scopul acestei manifestări culturale este acela de a cunoaste și promova valorile municipiului Cluj-Napoca.

Tot în cadrul evenimentlui “Cât de bine ne cunoaștem orașul” vor mai avea loc activități care vor cuprinde întâlniri cu autorii care au mai scris cărți despre urbe, expoziții și proiecții de fotografie. Manifestările se vor încheia pe 17 noiembrie data la care se vor lansa înca două cărți “ Cluj- Kolosvar- Klausenburg și “Cluj Orașul comoara al Transilvaniei”.

Bogdan Tincu

Foto: Bogdan Tincu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts