Cartea “Cinema I. Imaginea-mişcare” de Gilles Deleuze a fost lansată la Cluj [Galerie foto]

Cultură Din oraş

Cartea cunoscutului filosof Gilles Deleuze, “Cinema I. Imaginea-mişcare” a fost lanasată astăzi la Librăria Cărtureşti, în prezenţa fiicei filosofului, Emilie Deleuze.
“Cinema I. Imaginea-mişcare” a fost tradusă în limba română şi publicată de editura TACT din Cluj. Lansarea a fost facută în prezenţa lui Emilie Deleuze, regizor de film, care cu ocazia Festivalului de Film Francez, va ţine şi o lecţie de cinema.
“Când tatăl meu a început această carte şi m-a anunţat că urmeză să scrie despre film, eu eram deja într-o şcoală de film, şi deja de mulţi ani îmi doream să fac film. Şi într-o zi chiar m-a anunţat că va ţine o conferinţa în şcoala de film unde învăţam şi atunci am fost furioasă, am spus nu e aceeaşi lume, fiecare la locul lui, dar dacă tatăl meu m-a influenţat în vreun fel, m-a influenţat nu atât prin această carte cât prin dragostea lui pentru film, care l-a condus şi pe el să scrie o carte despre asta”, a declarat fica celebrului filosof, Emilie Deleuze.
Lansarea cărţi a fost posibilă datorită unui parteneriat între editura TACT si Institutul Francez şi a susţinerii oferite de Ambasada Franţei în România. De asemenea, se împlinesc 20 de ani de când Ambasada Frantei susţine traducerea şi publicarea cărţilor franceze.

[flagallery gid=52 name=”Cinema I. Imaginea-mişcare”] _____________
Andreea Hoza
Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts