Carte despre masajul medical lansată la Cluj

Eveniment Sănătate

„Masajul medical. O terapie de milenii”, cartea care vorbeşte despre una din cele mai vechi forme de terapie cunoscută, a fost lansată astăzi, 10 februarie, în sala de concerte a Radio Cluj. Autorul acesteia este Ioan Onac, medic primar de recuperare medicală şi balneofizioterapie.

Festivitatea s-a ţinut în cadrul unui talk-show live, realizat de Stela-Maria Ivaneş şi Sergiu Alex, moderatori Radio Cluj. Cei doi realizatori de programe radio au vorbit despre importanţa sănătăţii şi fericirea pe care o oferă  aceasta, ca o introducere a evenimentului.

Cartea realizată de medicul Ioan Onac reprezintă o monografie a masajului, care are la bază concepţii teoretice dar şi practice despre această metodă terapeutică. Mai mult chiar,  ea constituie o sursă de informare pentru cei care lucrează în domeniul, dar şi pentru persoanele care recurg la terapia prin masaj.

„ Prin această carte am încercat să umplu un gol care era în literatura medicală.(…) Masajul este o specialitate care nu e uşoară şi care pentru a fi făcută profesional necesită multe eforturi.” Ne-a declarat autorul.

În cadrul festivităţii au vorbit şi Florin Zaharescu, directorul Radio Cluj, Nicolae Teleki, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale şi Mihai Berteanu, preşedintele Societăţii Române de Medicină Fizică şi Recuperare.

La sfârşitul lansarii, participanţii au fost invitaţi să guste dintr-un tort ce avea forma căţii tocmai lansate şi să primească autografe de la autor.

___________

Mihaela Creţu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts