“Cap şi pajură” pe scena teatrului din Cluj

Cultură Din oraş

Emil Hurezeanu şi Cristian Tudor Popescu au fost pe scena Teatrului Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-NapocaCristian Tudor Popescu şi Emil Hurezeanu au sărbătorit ieri, alături de clujeni, Ziua Mondială a Teatrului.

Cu ocazia celei de-a doua ediţii a “Zilei Porţilor Deschise” la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, aceştia au urcat pe scenă împreună cu scriitorii Adrian Popescu, Ion Mureşan, Ovidiu Pecican, Ion Pop şi cu directorul Ion Vartic, vorbind publicului despre cultură, occidentalism şi moştenirea Ardealului.

Emil Hurezeanu a atras atenţia asupra unei greşeli pe care o fac, se pare, “central europenii ardeleni şi clujeni”. “Să nu credem că doar fiind ardeleni, aşa cum suntem, ar ajunge să fim în mod natural un exemplu superior pentru cei de dincolo de munţi. În realitate, după 1918, ardelenii au pierdut tot mai mult din ceea ce înseamnă a fi ardelean”, a explicat jurnalistul.

Pe de altă parte, gazetarul Cristian Tudor Popescu a recunoscut că se simte mai bine în Ardeal, decât la Bucureşti: „Cu sălile din Bucureşti mi-e mult mai greu să intru în rezonanţă. În Ardeal întâlneşti întotdeauna o circumspecţie atentă, nu respingătoare.”

Cristian Tudor Popescu şi Emil Hurezeanu realizează împreună emisiunea “Cap şi pajură”, un talkshow care dezbate implicaţiile evenimentelor naţionale.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts