Căile de access spre centrul istoric modernizate

Administraţie

Un nou proiect, Cluj-Napoca – Orașul comoară, cu finanțare europeană va demara anul acesta pentru renovarea căilor de access spre centrul istoric al orașului.

05 Căi de access spre centrul istoric modern izate

Proiectul are în vedere punerea în evidență a cetății medievale a Clujului prin modernizarea infrastructurii străzilor și a căilor de acces spre monumentele istorice aflate în centrul orașului.

Se vor reabilita următoarele căi de acces: Strada Memorandumului, Calea Moților, Strada Avram Iancu, precum și Strada I.C. Brătianu. Străzile vor fi modernizate din bani europeni: 98% din valoarea de 32 de milioane de lei (TVA inclus) este asigurată din fonduri europene obținute de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat de presă a Primăriei, contractul de finanțare a fost semnat de către Primărie, iar în cele ce urmează va avea loc organizarea licitației. Astfel, lucrările vor putea începe din toamna acestui an. Străzile vor fi asfaltate, trotuarele vor fi reabilitate în acord cu zona istorică și se va lucra la partea de iluminat, cablurile aeriene fiind introduse în subteran.

– Noemi Csaszar și Andrada Gherman / Sursa fotografiei: politialocala.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts