Cafegiul se confesează la Cluj

Eveniment

Librăria„Confesiunile unui cafegiu” Humanitas îi invită pe iubitorii de carte la o discuţie cu Gheorghe Florescu, autorul celebrului volum „Confesiunile unui cafegiu”.

Dezbaterea la care vor participa şi scriitorii Ovidiu Pecican şi Rareş Moldovan va avea loc luni, 21 decembrie, de la ora 17.30, pe strada Univesităţii nr.4.

Gheorghe Florescu este cunoscut pentru cartea de memorii „Confesiunile unui cafegiu”, în care acesta povesteşte cum a învăţat meşteşugul pregătirii cafelei de la Avedis Carabelaian, unul dintre celebrii cafegii armeni care mai existau în Bucureşti la sfârşitul anilor ’60, devenind el însuşi cafegiu şi şef al magazinului de cafea şi delicatese din str. Hristo Botev 10, unde avea drept clienţi mari literaţi, actori, medici bucureşteni, precum şi personaje importante din Securitate şi Miliţie.

În aprilie 1985 este arestat şi condamnat la 11 ani de închisoare. Va fi eliberat condiţionat în 1988 şi se va angaja din nou în comerţ. Acesta participă la Revoluţia română şi la «fenomenul Piaţa Universităţii» ca şofer personal al unor jurnalişti americani.

Din poziţia sa de comerciant, Gheorghe Florescu a cunoscut ca nimeni altul epoca dictaturii ceauşiste. Istorisirile sale sunt îmbibate de atmosfera României anilor ’60-’80, fiind construite în jurul unor personaje şi întâmplări reale.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts