Cadrele medicale de la secția ATI Orăștie au demisionat

Sănătate UBB Radio

Angajații secției de terapie intensivă de la spitalul din Orăștie, au luat decizia de a-și întrerupe activitatea, din cauza fricii

În dimineața zilei de 30 martie, medicul alături de 6 asistente și 5 infirmiere și-au dat demisia în bloc de la locul de muncă, aceștia susțin că spitalul nu le pune la dispoziție destule măsuri de protecție împotriva infectării cu Covid-19. O singură asistentă a rămas să aibă grijă de pacienți. Deocamdată, în spital nu există nicio persoană infectată.

„Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Acum sunt în drum spre Orăștie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicația care mi-a fost dată.” a declarat Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara, pentru ziarul Libertatea.

Conform unui ordin transmis zilele trecute, s-a luat decizia ca spitalele municipale din Petroșani, Vulcan și Orăștie trebuie să se ocupe de tratarea cazurilor de COVID-19 și să devină „spitale-suport”. Acest lucru i-a rezoltat pe medici care susțin că nu sunt îndeajuns de pregătiți. Spitalul Municipal din Deva, a intrat de luni în carantină, timp de 14 zile, după ce mai mulți medici și asistente au fost testați pozitiv pentru acest virus.

Sursa: Pixabay

Ruth Beucă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts