Burse europene pentru jurnaliști

Educaţie Social

Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști” continuă prin lansarea ediției 2011-2012, cu sprijinul Agenției AD Media Consult și a Fudației Euromonitor pentru Excelență.

„Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști” reprezintă un proiect adresat jurnaliștilor care doresc să dobândească noi cunoștiințe în ceea ce privește  problematica europeană.

Programul cuprinde trei etape de pregătire profesională: un trainig specilaizat susținut de experți în relații europene, o călătorie de studii, la Bruxelles, timp de o săptămână, dar și stagii de pregătire în cadrul unor organizații europene. La încheierea fiecărei faze sunt selectați jurnaliștii care vor participa la următoarea fază.

La ediția din acest an sunt așteptați să aplice pentru program jurnaliști din presa scrisă, radio, TV sau on-line, proveniți atât din Ronmânia, cât și din Republica Moldova. Participanții trebuie să aibă o experiență profesională de minim 3 ani, vârstă de până la 35 de ani, dar și abilități de comunicare în limba engleză (cunoșterea limbii franceze constituie un avantaj).

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă: Curriculum Vitae, formular de înscriere disponibil pe site-ul www.Euromonitor.ro, fotografie color de tip pașaport, un portofoliu format din două materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate și trei scrisori de recomandare. Data limită pentru depunerea dosarelor a fost prelungită până pe 16 octombrie 2011, toate înscrierile având mențiunea „Pentru Bursele Europene JTI”. Preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecția pe baza unui interviu.

____________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts