BBC a lansat un joc interactiv destinat tinerilor

Media

BBC anunță lansarea iReporter, un joc interactiv destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani. Prin intermediul acestui joc, tinerii sunt provocați să joace rolul jurnaliștilor de la BBC și să ia decizii cu privire la sursele, declarațiile politice sau imaginie publicate în mediul online, care pot fi, din punctul lor de vedere, credibile.

Acest joc face parte din inițiativa mai largă a BBC de a ajuta tinerii să identifice informațiile false, le lasă libera alegere de a decide ce date trebuie publicate, care trebuie să fie verificate sau care trebuie eliminate.

Un program asemănător creat de BBC în parteneriat cu Centre for Argument Technology la Universitatea din Dundee este „Evidence Toolkit”.

La fel ca BBC iREporter, „Evidence Toolkit” ajută studenții să identifice afirmații și raționamentul din orice știre și cum sunt conectate cele două elemente. Deși sunt asemănătoare, ,,Evidence Toolkit” este adresat tinerilor cu vărsta cuprinsă între 16 și 18 ani.

John Lawrence, principalul dezvoltator al proiectului, a explicat: „Toolkit folosește tehnici de inteligență artificială pentru căutarea raționamentului. Aceasta este prima dată când AI (inteligența artificială, n.r.) este folosită în a înțelege raționamentul știrilor”.

– Teodora-Maria Bilț / Sursa fotografiei: www.bbc.co.uk

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts