Bal Caritabil la Cluj [audio]

Social

Trei dintre căminele de copii din judeţul Cluj vor primi ajutor material. Fondurile au fost colectate în cadrul unui eveniment caritabil, desfăşurat aseară, la Opera Plaza.

Acțiunea a fost organizată de recent întemeiata fundație Rocas. Aceasta are ca scop ajutorarea pe plan material, psihologic și cultural a copiilor orfani sau abuzați, urmărind reintegrarea lor în viața socială.

“Noi dorim să ajutăm copii și să-i facem să zâmbească, având în vedere că se apropie sărbătorile. Vrem sa aibă o viață mai bună! Dorim să aibă un destin, să devină Cineva fiecare dintre ei și să fie apreciați de societate pentru puterea lor de a fi și pentru caracterul lor, să nu fie marginalizați pentru faptul că poartă o haină mai sărăcăciasă.”, a declarat Liana Banakas, preşedintele Fundaţiei Rocas.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/12/Liana-Banakas.mp3]

Printre participanți se numără președinți ai marilor companii clujene dar și reprezentanți ai Primăriei Cluj, Prefecturii, Casei Comunitare, Judecătoriei Cluj.

“Faptul că acest grup de oameni din Cluj, orașul meu, au hotărât să-și rupă din timp, din bani, în ultimă instanță, ca să încerce să-i ajute pe acești copii. Deci, încercăm să facem o treabă bună în lumea asta destul de nenorocită, destul de lipsită de valori, destul de insensibilă”, susține diplomatul clujean prezent la eveniment, Mircea Naidin.

 [audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/12/Mircea-Naidin.mp3]

Organizatorii au gândit seara în forma unui bal cu invitați și surprize. Pe lângă momentele artistice susținute de tinerii dansatori de la Palatul Copiilor Cluj și de Grupul  de Tenori Anatholis de la Opera Română, publicul a avut prilejul să admire rochii de seară marca Nichi Fashion în timpul paradei de modă de la eveniment. Principalele fonduri urmau să fie adunate din licitațiile de obiecte create de copii și din vânzarea calendarului Rocas Decor 2013. Prețul acestuia a pornit de la 100 de lei.

_____________

Valentina Mocate

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts