Bacalaureatul din 2012 va fi organizat ca şi cel de anul trecut

Educaţie

Examenul de Bacalaureat se va desfăşura pe acelaşi sistem ca şi în 2011, a anunţat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Printre reglementările care vor fi impuse se numără şi păstrarea sistemului de camere de supraveghere video.

“Rămâne exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urăsc şi detest frauda şi furtul şi tot ce se poate face ca să nu existe fraudă şi furt, o să facem”, a spus premierul, citat de Mediafax.

Rezultatele din anul precedent de la examenul de Bacalaureat nu au fost exemplare dat fiind faptul că elevii nu au putut copia, fiind supravegheaţi de camerele de luat vederi. Peste o sută de mii de absolvenţi au fost picaţi în prima sesiune de examene, iar alţi aproape o mie au fost eliminaţi pentru copiere. De asemenea, au existat şcoli unde niciun candidat nu a fost admis. Pe de altă parte, nici în sesiunea din toamnă rezultatele nu au fost mai bune.

Înscrierea candidaţilor pentru examenul de Bacalaureat din acest an începe în 28 iulie, urmând ca elevii să susţină mai întâi competenţele lingvistice şi digitale, după care urmează prima probă scrisă la Limba şi literatura română în 2 iulie. Elevii vor afla rezultatele finale în 13 iulie.

_________

Oana Alexa

Foto: realitatea.net

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts