Bacalaureatul a început azi cu proba orală la limba şi literatura română

Educaţie

Bacalaureatul debutează astăzi cu proba orală la limba şi literatura română. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare, sunt aşteptaţi în jur de 200.000 de candidaţi. Elevii înscrişi la această probă au intrat în sălile de evaluare începând cu ora 12.
Emoţiile au fost prezente şi anul acesta în rândul liceenilor, ce aşteptau nerăbdători să intre în săli. Aceştia vor fi  notaţi cu calificativele mediu, avansat şi experimentat.
La „Liceul Teoretic Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, elevii au avut o surpriză neplăcută, aceştia fiind supravegheaţi de camerele de filmat: „M-am descurcat foarte bine, nu am avut nici un fel de problemă, totul a decurs ok.  M-am pregătit ieri o oră pentru proba aceasta,  aşteptam să fie mai grele subiectele, au fost relativ uşoare.  Nici nu am observat camera de filmat fiindcă nu am intenţionat să copiez, dacă intenţionam, observam.”  a declarat Andrei Albu, elev la „Liceul Teoretic Mihai Eminescu”.
După această probă, urmează proba de limba maternă în 13-15 iunie, iar apoi elevii se vor prezenta la proba la competenţele digitale din 15-18 iunie. Ultima probă orală constă în competenţe lingvistice ce vor avea loc între 25 şi 27 iunie.
Probele scrise vor avea loc începând cu data de 2 iulie, limba şi literatura română fiind prima probă susţinută. A doua probă este cea caracteristică profilului absolvit, cum este  matematica pentru cei de la profilul real. Bacalaureatul se încheie cu proba la alegere a candidaţiilor, precum geografie, logică, biologie, fizică sau chimie.
______
Denisa Pop
Diana Roman
Foto: realitatea.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts