AUDIO | U-BT Cluj-Napoca termină prima fază a LNBM cu o victorie în fața rivalilor din Sibiu

Sport

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în meciul intitulat Derby-ul Ardealului, contra echipei CSU Sibiu, cu scorul de 84-80 (15-24, 19-10, 22-34, 28-12), contând pentru ultima etapă a sezonului regulat al Grupei Valorice A din LNBM.

Clujenii au început partida în formula Marinov-Kuti-Dykes-Calnicenco-Washburn, Sibiul replicând printr-un ”prim 5” format din Hardy-Tamulis-Brosser-Pratt-Falker.

Echipa vizitatoare a început mai bine meciul, reușind să se distanțeze ușor pe tabelă, având un avantaj de nouă puncte la finalul primului sfert. U-BT și-a revenit pentru al doilea sfert, o triplă semnată de Kyndall Dykes făcând tabela să arate 34-34, pentru intrarea la cabine.

Forma bună din primul sfert pentru sibieni a continuat și după începutul părții secunde, Pratt și Tamulis reușind să înscrie de la distanță pentru ca echipa lor să aibă un avantaj important înaintea ultimelor 10 minute, 68-56.

U-BT a reușit o revenire spectaculoasă în ultimul sfert, întorcând meciul prin prestațiile foarte bune ale lui Dykes, Rasic și Torok, soarta jocului fiind decisă cu două minute înainte de final, când Rasic a reușit două triple, ducând diferența la 10 puncte.

S-a terminat 84-80 pentru clujeni, care au terminat prima fază a campionatului pe locul secund, în urma Sibiului, datorită rezultatelor din meciurile directe.

Kyndall Dykes a fost omul meciului cu 28 de puncte, 5 recuperări și 3 intercepții, urmat de Aleksandar Rasic cu 15 puncte și 5 recuperări și Rolland Torok cu 12 puncte. De cealaltă parte, Kevin Hardy a fost principalul marcator al Sibiului, cu 22 de puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive, Monyea Pratt cu 20 de puncte și 8 recuperări, respectiv Justas Tamulis cu 15 puncte, contribuiind pentru jocul ofensiv al oaspeților.

La finalul meciului antrenorii celor două echipe, respectiv Hardy (CSU Sibiu) și Dykes (U-BT Cluj-Napoca) au oferit câteva declarații:

Dan Fleșeriu – antrenor CSU Sibiu

Mihai Silvășan – antrenor U-BT Cluj-Napoca

Kevin Hardy – jucător CSU Sibiu

Kyndall Dykes – jucător U-BT Cluj-Napoca

Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts