AUDIO | Reportaj | Români din toate colțurile țării au sărbătorit Centenarul Marii Uniri în Orașul Unirii, Alba Iulia

Cultură

Români din toate colţurile ţării îmbrăcaţi în costume populare au ajuns de 1 decemberie în Alba Iulia, în oraşul Marii Uniri, unde sărbătoarea a început încă de la ora 8.30. Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a avut loc la 1 decembrie 1918 a fost convocată de către Marele Sfat Național Român, prin Consiliul Național Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Marea Adunare Națională a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia.

În orașul Unirii anul acesta s-au sarbatorit 100 de ani de la Mare Unire. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia pentru a participa la manifestările de Ziua Naţională. Sute de mulitari au fost prezenți da parade organizată special pentru acest eveniment.

Oameni îmbracați în costume populare și cu drapelul în mană au stat ore în șir pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri. Finalul zile a fost marcat de un foc lung de artificii, care a durat peste 15 minute.

– Realizat de Robert Hoară

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts