AUDIO | Planeta Marte are nucleul mai mare decât se așteptau cercetătorii

Știință UBB Radio

Science Focus a relatat, luni, că oamenii de știință au măsurat pentru prima dată, în mod direct, miezul planetei Marte. Aceștia au constatat faptul că nucleul este considerabil mai mare decât estimările precedente.

Deși măsurătorile nu au fost publicate într-un jurnal științific, acestea au fost prezentate la ediția virtuală din acest an a conferinței de știință selenară și planetară –  Lunar and Planetary Science Conference. Aceste date au fost obținute cu ajutorul unui seismometru despre care Divya Persaud, specialistă în planetologie la University College London (UCL), afirmă:

„Este precum o ureche foarte sensibilă lipită de sol care ascultă evenimentele energetice din interiorul unei planete. Pe Pământ, acestea sunt de obicei cutremure. InSight a detectat sute de evenimente seismice în primul an al misiunii sale pe Marte. Printre acestea se numără cutremure sau impacte ale meteoriților care sunt încurajatoare pentru geologi și sunt, de asemenea, un instrument util. Pe Pământ, când un cutremur eliberează multă energie, aceste valuri de energie se deplasează rapid prin interiorul planetei și ricoșează din diferite materiale, cum ar fi magma, sau granițele dintre straturile diferitelor tipuri de roci. De asemenea, ele încetinesc în unele materiale sau accelerează în altele”.

Sursa foto: Unsplash

Corjuc Florina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts