AUDIO | Noaptea Muzeelor 2021 la Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Muzeele și alte instituții de cultură au deschis pentru vizitatori seara, cu ocazia inițiativei culturale Noaptea Europeană a Muzeelor la Cluj care a avut loc la 12 iulie.

Clujenii au putut admira exponatele mergând fizic la muzee, dar și de acasă, în mod virtual. La acest program au avut loc expoziții și manifestări artistice deschise publicului, unele dintre ele au fost Muzeul de Artă, Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Muzeul Mitropoliei Clujului.

La muzeul național de Istorie oamenii au avut posibilitatea să vadă sculpturile artistului Ion Mândrescu, în cadrul expoziției „Omul, timpul, spațiul”. Vizitatorii, la fel, au putut să participe și la seara de muzică clasică, prezentată de TOA Young Artists Powered.

La muzeul Mitropoliei Din Cluj, pe lângă expoziții permanentă, vizitatorii au putut și încă pot să admire expoziția de grafică Chipuri ale Sfințeniei, o expoziție pentru mărturisitorii credinței care au suferit în perioada comunistă.

Directorul Muzeului Mitropoliei Paul Roșca a declarat că această expoziție poate fi vizitată până la 3 iulie, el a spus că Noaptea Muzeelor contribuie la încreșterea interesului față de muzeu.

La Noaptea Muzeelor, la Institutul francez vizitatorii au putut să vadă o expoziție cu 12 imagini cu locuri cunoscute și mai puțin cunoscute din România, iar de la 21.30 a început Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj unde oamenii au avut posibilitatea să vadă la festival peste 40 de filme de toate genurile.

Sursă foto: Știridecluj.ro

Boris Kurtenkov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts