AUDIO & FOTO | New Retro Wave

Cultură Din oraş

“Sufrageria” cafenelei Vandy Alchemy din Cluj-Napoca a găzduit vineri, 8 noiembrie expoziția de pictură “New Retro Wave” a Andreei Fâșie. “New Retro Wave” este prima expoziție personală a artistei și după spusele acesteia a avut parte doar de reacții pozitive din partea publicului căruia i se adresează.

Andreea Fâșie a explicat de-a lungul serii conceptul evenimentului în fața audienței sale, prezentându-și creațiile – imagini contrastante, puternice pe fundaluri întunecate – încercând să înfățișeze cultura și frumusețea anilor ’80.

“Curentul New Retro Wave își are originile în anii ’80, dar și-a atins popularitatea în anul 2011” afirmă Andreea Fâșie, pentru care filmul “Drive” și coloana sonoră a acestuia au reprezentat o sursă de inspirație pentru expoziția artistei.

Andreea Fâșie și-a descoperit pasiunea pentru artă încă din copilărie, când și-a dorit să urmeze Liceul de Artă din Galați – orașul său natal – însă a cărui secție de desen nu era disponibilă. În acest caz, artista a ales ca o perioadă să iși dezvolte cea de-a doua pasiune, și anume muzica – vioară.

În prezent Andreea Fâșie este absolventă a Facultății de Artă și Design din Cluj-Napoca, ea urmandu-și pasiunile inițiate încă din copilărie, reușind să îmbine cele două domenii, astfel încat muzica reușește să o inspire în ceea ce privește creațiile ei vizuale.

Expoziția din Cluj-Napoca a adoptat un stil lejer, non-conformist, o seară plină de surprize: muzicâ live – melodii vechi care să fie în concordanță cu tema expoziției – , o tombolă și un joc, propuse de organizatorii evenimentului, lucruri care au ajutat la formarea unei atmosfere plăcute, familiare.


– Material realizat de Luiza Prem

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts