Audio | Euranet: Libertatea de mișcare în Uniunea Europeană

Internaţional Media

Elmar Brok, Minodora ClivetiTimothy Kirkhope și Mina Adreeva au participat la dezbaterea despre libertatea de mișcare în UE, în cadrul emisiunii #CitizenCorner a rețelei de radio europene Euranet Plus.

1625756_232357333623158_835641008_n

În urmă cu 10 ani, Uniunea Europeană a adoptat o directivă prin care garanta cetățenilor, membri ai Uniunii Europene, dreptul de a se muta și a locui în alte state membre UE, fără vreo restricție. Această directivă a reunit măsurile de fragmentare găsite în corpul complex de legislație în vigoare, până la acea dată. Acest lucru oferă libertate, securitate și justiție, dincolo de frontierele interne.

Totuși, acest lucru necesită întărirea managementului în cadrul granițelor externe ale UE, precum și reglementări de intrare și de ședere a cetățenilor din afara UE, printr-o politică de imigrație și azil comun. În cadrul acestei dezbateri, s-au discutat rezultatele reale ale acestei directive.

Participanții la dezbatere au fost:

  • MPE Elmar Brok, Germania, Președinte al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European
  • MPE Minodora Cliveti, România, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European
  • MPE Timothy Kirkhope, UK, Conservatorii și Reformiștii Europeni
  • Mina Adreeva, purtătorul de cuvânt al Vivianei Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene, Comisarul European pentru Justiție, Drepturi Fundamentale și Cetățenie

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts