AUDIO | Cum să ne împrietenim cu știința

UBB Radio

Evenimentul “Prietenii științei” are ca scop promovarea științei în rândul copiilor și al tinerilor, încurajându-i pe aceștia să fie curioși de lucrurile care îi înconjoară și de fenomenele care se întâmplă în lume.

Cea de a treia ediție a început pe 22 martie 2019 și a durat 3 zile. Numeroase grupuri de copii, însoțiți de cadrele didactice sau de părinți, au participat la eveniment, dornici să afle cât mai multe despre știință. Doctor Ildiko Martonoș este cea care a creat acest eveniment împreună cu doamna prodecan Nicoleta Pirișan și colegii acestora. Ideea i-a venit după ce și-a dat seama că cei mici sunt pasionați de experimente și de ceea ce se întâmplă în jurul lor, dacă pot experimenta și dacă lucrurile sunt explicate într-o manieră accesibilă vârstei acestora.

Unul dintre părinții prezenți la eveniment consideră că ar trebui să fie organizate evenimente de acest gen mai des, deoarece copiii pot învăța mai ușor într-o manieră practică, prin experimente și jocuri.

Evenimentul “Prietenii științei” promovează știință în rândul copiilor, elevilor și al tinerilor, prin metode de educație non-formală, cu scopul de a-i atrage în acest domeniu.

Material realizat de Iulia Aștefanei și Nicole Jidoveanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts