AUDIO | Cristoph Daum, selecționerul României, a stat joi de vorbă cu studenții clujeni

Sport UBB Radio

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Cristoph Daum, le-a vorbit joi studenților de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării despre ce poate învăța societatea prin intermediul sportului. Daum a vorbit și despre valorile umane pe care consideră că trebuie să le aibă fiecare persoană, dar și despre durata unei gândiri strategice.

Daum a amintit și de proiectul de succes al lui Gheorghe Hagi cu echipa “FC Viitorul” și a mai precizat că dacă cluburile din țară nu îl vor lua ca drept exemplu, nu se va putea porni niciodată acel proces de schimbare a mentalității de care e nevoie pentru ca lucrurile să evolueze în fotbalul românesc.

Pentru a oferi încă un exemplu, Daum a vorbit și despre schimbările ce au avut loc în Germania, la începutul aniilor 2000 și că primele rezultate s-au concretizat în 2010 și după în 2014 când Germania a câștigat Campionatul Mondial.

În discursul său el a mai vorbit despre numărul mare de jucători străini care joacă la cluburile din România, iar că această soluție de a aduce cât mai mulți jucători străini la echipă, el o vede ca pe o rezolvare destul de proastă aleasă de cluburile de la noi, a dorit să mai precizeze și despre investițiile pe care țara noastră ar trebui să le facă în educație, școli și academii de fotbal, dar și cum în perioada comunismului toată lumea privea spre România când Nadia Comăneci participa la competiții sau când naționala de fotbal juca.

În ultimul rând, a dorit să precizeze că România, încă are șanse să se califice la Campionatul Mondial din Rusia din 2018 și că acesta este și obiectivul său principal din contractul pe care îl are cu Federația Română de Fotbal.

– Ovidiu Băncilă și Andrei Bocancea / Sursa fotografiilor: Saul Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts