AUDIO | Alerg pentru caritate – Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca

Din oraş

A opta ediție a Maratonului Wizz Air Cluj-Napoca 2018 a luat șfârșit. În jur de 8000 de alergători de pe 5 continente au alergat pentru oamenii mai puțin norocoși.

Maratonul a fost deschis de către copii sâmbăta, în data de 14 aprilie, la ora 11, cu traseul de 400m și cel de 800m, lungimea traseului depinzând de vârsta participantului. Duminică, 15 aprilie, alte 5 trasee au fost organizate pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Evenimentul a început la ora 9 cu traseul de 5 km și s-a încheiat prin cursa Garmin de 10,55km.

Participanții s-au așezat la linia de START de la Cluj Arena cu jumătate de oră înainte de începerea cursei și au așteptat număratoarea inversă. În acest timp, aceștia au avut șansa de a comunica între ei și de a-și face încălzirea. Fiecare participant avea un număr lipit pe tricou și câțiva dintre ei purtau tricouri cu logo-ul sponsorilor. Fețe zâmbitoare puteau fi zărite atât pe teren, cât și în public.

Între timp, două mascote animau publicul prin simpla lor prezență. De-a lungul traseului, un grup de toboșari, DJ și un saxofonist transmiteau o stare bună participanților. Susținătorii nu au putut lipsi nici de la acest eveniment. Aceștia au umplut Cluj Arena de entuziasm. Își încurajau prietenii, membrii familiei sau oamenii care alergau pentru scopuri nobile.

Un participant care ne-a atras atenția a fost Nicoleta Molnar, șeful de la Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului (DGASPC):

Cum vi s-a părut traseul?

„A fost excelent!”

Ați obosit?

„Puțin pe la mijlocul traseului, dar am avut noroc că vremea a fost favorabilă pentru alergat.”

V-ați pregătit din timp pentru traseu?

„Da, alerg de ceva timp și m-am gândit că ar fi o ocazie bună sa particip într-un maraton organizat, în special pentru o cauză bună. De fapt mai multe cauze.”

Alexandru Diaconu a venit la maraton pentru a susține un prieten și alergătorii de la Daniel Center, Florești, unde el lucrează ca și supraveghetor:

Cum ți s-a părut evenimentul?

„A fost foarte frumos. Am venit aici ca să susțin un prieten și cred că acest proiect este foarte important. Susțin sportul!”

Ce părere ai despre caritate?

„Cred că merită susținută în viitor.”

La șfârșitul fiecărui traseu participanții au fost așteptați cu medalii, salată de fructe și apă. Întregul eveniment s-a încheiat cu o petrecere lângă intrarea principală de la Cluj Arena. Cocktail-uri, rulote cu mâncare și muzică bună au făcut ca întreaga atmosferă să fie una de neuitat.

Organizatorul evenimentului a fost Runners Club, sponsorul official a fost compania aeriană Wizz Air, iar sponsorii principali au fost Primăria din Cluj-Napoca, Hervis Sports, Garmin, Vaxicum, Banca Transilvania și Mega Image.

– Text & foto: Roxana Postolache, Zwän Țerbea 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts