Au început înscrierile pentru proiectul Elie Wiesel Study Tour, studiul Holocaustului

Studenti

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România și al Institutului Național Elie Wiesel pentru studiul Holocaustului,  vor organiza  cea de-a doua ediție a programului tematic, Elie Wiesel Study Tour, în perioada 16-24 Iulie 2018. Programul va oferi 20 de burse, ce vor acoperi costurile participării și se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor cu cetățenie română.

Programul are ca scop conturarea unui cadru de învățare non-formală, prin organizarea de vizite ghidate la obiective reprezentative pentru istoria Holocaustului  din România, Polonia, Slovacia sau Ungaria. Astfel, se vor face tururi ghidate la Memorialul Durerii de la Sighet, Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz și Birkenau, Cartierul evreiesc  Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler, Cartierul Evreiesc din Bardejov, Slovacia , Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul Pantofi de-a lungul promenadei Dunării.

Participanții vor avea șansa de a discuta cu specialiști în domeniu, profesori și ghizi și de a lua parte la dezbateri tematice despre drepturile omului și istoria Holocaustului.  După finalizarea programului, fiecare din cei 20 de participanți, va trebui să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Criteriile de eligibilitate pentru participare:

  • cetățenie română;
  • au vârsta între 20-26 ani;
  • sunt studenți, masteranzi sau doctoranzi din mediul rural sau urban, în țară sau străinătate, la orice profil de studiu;
  • au cunoștinte medii de limba engleză;
  • sunt interesați de domeniu;
  • să organizeze minim o activitate de diseminare la finalul proiectului (articol, interviu sau conferință locală).

Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 14 Mai 2018, accesând următorul link: http://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/, iar organizatorii vor alege un număr de 20 de persoane în urma evaluării aplicației.

Informații complete se pot găsi și accesând site-ul oficial: http://americancouncils.ro

Elie Wiesel Study Tour este un proiect premiat la Gala Tineretului din România, 2017.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: http://americancouncils.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts