Astăzi se împlinesc 156 de ani de la Mica Unire

Cultură

1383551525a14325ac

Ziua Unirii Principatelor este sărbătorită cu mare fast în capitala Moldovei, la Iași. Alături de cei peste 2. 000 de oameni, care s-au strâns în Piața Unirii din Iași, se află atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Victor Ponta. În cadrul discursului personalităților, aceștia au transmis mesaje de unitate și solidaritate românilor, informează Mediafax.

„Clasa politică de astăzi trebuie să se ridice la înălțimea idealurilor pe care națiunea română le nutrește. În spatele unității și solidarității unei națiuni trebuie să stea responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar mai cu seama a clasei politice”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Vă doresc ca nu doar în 24 ianuarie și în 1 decembrie, ci ca în fiecare zi a anului să vă gândiți că uniți suntem mai puternici și că dezbinarea este singurul nostru mare dușman”, a spus premierul Victor Ponta.

Ziua de 24 ianuarie are o semnificație aparte pentru români. Se sărbătorește Unirea din 1859 a Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

– Larisa Antal / Sursa fotografiei: a1.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts