Artă multimedia la Casa Matei Corvin

Cultură

Festivalul Internaţional de Artă Multimedia “Malopolska Karpaty OFFer” a fost deschis aseaîn Sala Mare a Casei Matei Corvin. Muzica, dansul, teatrul, filmele, artele plastice şi arta fotografică au fost oferite într-o manieră care a îmbinat atât tradiţionalul, cât si modernul.

Festivalul îşi propune prezentarea Munţilor Carpaţi dintr-o altă  perspectivă decât apar de obicei, dorind să creeze astfel o imagine complexă a acestei regiuni montane în Uniunea Europeană.

Deschiderea festivalului în România a avut ca scop promovarea iniţiativelor creative ale românilor şi convingerea acestora că împreună se poate realiza mai mult. Cele mai inovatoare idei vor putea fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Artă Multimedia, care se  va desfăşura timp de 3 zile în luna august, în mai multe localităţi din sudul Poloniei.

Evenimentul se adresează tuturor celor interesaţi de artă şi celor care au îmbrăţişat Carpaţii datorită farmecului lor: „Nu există limitări nici de vârstă, nici de domeniul artistic, nici măcar limitări în ceea ce priveşte graniţa ţărilor”, a declarat Malgorzata Broda, directorul institutului Europa Karpat din Novi Sad, Polonia.

După prezentarea programului festivalului şi a organizatorilor, seara s-a încheiat cu un concert de muzică poloneză susţinut de formaţiile Karpaty Magiczne şi Poludnica.

Delia Marinescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts