Arsène Wenger va părăsi clubul Arsenal după încheierea sezonului 2017-2018

Sport

Clubul de fotbal Arsenal Londra a emis un comunicat, vineri, pe site-ul oficial al echipei, arsenal.com, mulțumindu-i tehnicianului Arsène Wenger pentru întreaga activitate la club. Wenger se află în fața ultimelor săptămâni de contract, el neprelungindu-și înțelegerea cu ’’tunarii’’.

Mesajul tehnicianului francez pentru arsenal.com: ”După o considerație atentă și în urma discuțiilor cu clubul, am simțit că este momentul potrivit pentru mine să demisionez la sfârșitul sezonului. Sunt recunoscător că am avut privilegiul să lucrez pentru club timp de atâția ani memorabili”.

”Am pregătit clubul cu devotament deplin și integritate. Vreau să mulțumesc staff-ului, jucătorilor, conducerii și fanilor care fac acest club atât de special. Îi îndemn pe fanii noștrii să rămână aproape de echipă pentru a termina cât mai sus”.

”Pentru toți fanii Arsenal: aveți grijă de valorile clubului. Dragostea și sprijinul meu pentru totdeauna! – Arsene Wenger”.

În cei 22 de ani petrecuți ca antrenor al ”tunarilor”, Wenger a strâns 1228 de meciuri până în prezent, câștigând de trei ori titlul în Premier League (1998, 2002 și 2004) și de alte șapte ori FA Cup. Francezul deține recordul de cele mai multe meciuri ca antrenor în Premier League, 823.

În total, francezul a câștigat 17 trofee cu Arsenal, 11 dintre ele venind în primul deceniu petrecut în Londra. Tot cu Wenger, Arsenal a numărat 20 de prezențe consecutive în Champions League, și a terminat sezonul de campionat 2003-2004 neînvinsă, reușind o serie de 49 de meciuri la rând fără a cunoaște gustul înfrângerii.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: arsenal.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts