CFR Cluj a marcat de două ori în poarta oltenilor

Sport UBB Radio

CFR Cluj -Universitatea Craiova.Pe o ploaie mocănească şi un frig care parcă a amorţit stadionul din Gruia şi pe cei 4500 de spectatori prezenţi la meci, CFR Cluj a învins cu scorul de 2-0 pe Universitatea Craiova.

Formaţia pregătită de italianul Andrea Mandorlini a trimis în teren următorul unsprezece: în poartă Peskovic, fundaşi Edimar, căpitanul Cadu, Alcantara,  şi Panin, milocaşi Mureşan, Dani, Dubarbier, Culio, Deac, iar în atac Y. Kone.

Clujul a avut lovitura de începere atacând de la stânga spre dreapta. Prima fază importantă a venit în minutul 3, când Alcantara a şutat din corner peste poartă. Replica oltenilor nu s-a lăsat aşteptată şi în minutul următor Peskovic respinge şutul expediat de Mihai Costea.

Clujul trece pe lângă deschiderea scorului în minutul 23 prin Deac care plasează la colţul lung un balon respins în corner de Silviu Lung Jr.11 minute mai târziu Kone rateză cu o lovitură de cap din faţa porţii.

Cea mai importantă ocazie a primei reprize vine în minutul 44 când după o lovitură liberă executată de Deac, din marginea careului, Kone trimite în bară.

Repriza secundă a început în aceeaşi tonalitate, cu o echipă a Clujului atacând şi creându-şi ocazii.

În minutul 60, Cadu deschide scorul, dupa o pasă a lui Durbarbier, fază contestată de craioveni, care reclamă un henţ la jucătorul argentinian.

Golul ceferiştilor a încins atmosfera şi altercaţiile nu au întârziat să apară, astfel că 9 minute mai târziu Deac în încercarea de a ţine balonul în teren îl agaţă pe Mitchell care ripostează violent. Conflictul dintre cei doi ar fi putut degenera într-unul general dacă centralul Ovidiu Haţegan nu ar fi intervenit prompt, întervenţie soldată cu cartonaşe galbene pentru cei 2 protagonişti.

Minutul 70 aduce al doilea gol al clujenilor, gol înscris de Kone, după o fază parcă decupată dintr-un antrenament.

Deşi Neagoie a apelat la toate cele trei schimbări nu a reuşit sa producă surprize, deoarece elevii săi nu au putut desface o defensivă a gazdelor bine organizată şi ordonată, lucru subliniat şi de Mandorlini la conferinţa de presă aferentă meciului.

Cartonşe galbene au văzut de la oaspeţi: Dina în minutul 25, Rose în minutul 59, Mitchell în minutul 69, Bărboianu în 74 şi Wobay în prelungiri, iar de la gazde Panin în minutul 58, Deac în minutul 69 şi Kone în minutul 70.

În urma victoriei obţinute sâmbătă CFR Cluj acumuleză 28 de puncte, la fel ca Timişoara şi Steaua, şi ocupă poziţia secundă în clasamentul Ligii I datorită diferenţelor de golaveraj.

Formaţia clujeană va disputa următorul meci, în campionat, în deplasare în compania echipei Internaţional Curtea de Argeş, sâmbătă 5 decembrie.

Cristina Salvan

Foto: www.cfr1907.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts