Aproximativ o sută de profesori au protestat în faţa Prefecturii

Educaţie UBB Radio

Aproape o sută de cadre didactice din Cluj-Napoca au protestat, astăzi,  în faţa prefecturii, împotriva asumării răspunderii de către Guvern a legii educaţiei.

Profesorii şi învăţătorii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de prevederile noii legi a educaţiei, precum şi de faptul că nu s-a ţinut cont de amendamentele pe care aceştia le-au propus.

Printre fluierături şi huiduieli, cadrele didactice au scandat mesaje la adresa ministrului Educaţiei, precum: „Veţi avea ce aţi visat, un popor needucat!”, „Legea voastră la gunoi, vrem o lege pentru noi!”. De asemenea, profesorii s-au plâns de scăderile salariale, strigând în cor: „Nu vă bateţi joc de noi, vrem salariul înapoi!”.

„Cât priveşte poziţia cadrelor didactice, vedem că nu s-a ţinut seama de propunerile noatre, deşi am făcut peste 1200 de propuneri de amendare a legii educaţiei naţionale şi nu înţelegem de ce graba asumării acestei responsabilităţi azi, când Curtea Constitutionala a amânat prezentarea poziţiei ei până pe 3 noiembrie. Cred că se mai puteau face nişte dezbateri până atunci”, a declarat Victoria Temian, vicepreşedintele Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean .

Liderul de sindicat a mai declarat că profesorii clujeni vor continua greva de solidaritate începută săptămâna trecută, faţă de învăţătoarea Cristiana Anghel, care este în greva foamei de două luni”. De asemenea, în funcţie de ce propuneri vor veni de la celelalte sindicate din ţară, se va hotărî dacă vor fi noi forme de protest.

Pe tot parcursul zieli de astăzi, cadrele didactice din şcolile din Cluj-Napoca au fost în grevă japoneză.

___________

Delia Marinescu

Foto:

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts